Selecteer een pagina

Training en workshops

Scrum 4 Education

Resultaatgericht samenwerken, onderweg je plan bijstellen en toch je doelen halen.

Aan besturen, scholen en teams worden strenge eisen gesteld; ze moeten op veranderingen inspelen, voor draagvlak zorgen en toch kwaliteit blijven leveren. Hoe maak je dan nog samen plannen, die je op tijd kan realiseren, waarbij iedereen weet wat zij of hij moet doen en waarbij je toch flexibel blijft?

Scrum 4 Education helpt bij het organiseren van je werk in veranderende omstandigheden. Oorspronkelijk een term uit de rugbysport is scrum als projectmanagementmethode verder ontwikkeld in de IT. Inmiddels vindt scrum ook breder ingang in overheidsprojecten, communicatieafdelingen en het onderwijs.

Scrum staat voor:

  • een grote activiteit of strategie opdelen in kleine stappen (op basis van prioriteit en toegevoegde waarde);
  • met een zelfstandig team korte sprintjes trekken op weg naar je doel;
  • zoveel mogelijk tussentijds resultaat opleveren;
  • tussentijds evalueren van de resultaten en het proces;
  • steeds opnieuw kijken wat nodig is gezien de (veranderende) omstandigheden.

Samen met Maatschap Onderwijs biedt Astrid van de Kerkhof training en begeleiding in het werken met Scrum 4 Education:

  • Kennismaken: eendaagse workshop voor teams van bestuurders, schoolleiding en/of leerkrachten
  • Starten: begeleiding van het team bij het operationaliseren of uitvoeren van een plan, als scrummaster gedurende drie sprints
  • Doorpakken: Als het scrummen u bevalt en u wilt ermee verder sprinten we samen door tot een goed eindresultaat. Eén of meerdere medewerkers worden getraind als scrummaster, zodat zij daarna zelf het scrumproces in de organisatie kunnen begeleiden.

Moet er iets onder hoge tijdsdruk af? Dan kunt u ook kiezen voor een ‘snelkookpanscrum’ waarbij u in een intensieve tweedaagse met behulp van scrum gezamenlijk een schoolplan schrijft, een strategie uitwerkt of een project vlot trekt.

Astrid van de Kerkhof