Waarom

Goed onderwijs is de basis voor de ontwikkeling van een kind én een samenleving

Maatschap Onderwijs gelooft dat goed onderwijs de basis is voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Daar willen wij aan bijdragen. Dat is onze passie.

Ontwikkeling van kinderen

Goed onderwijs is meer dan alleen kennisoverdracht. Het is ook socialisatie en persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen. Dit onderwijs vraagt om een lerende en onderzoekende houding van leerlingen, leraren en bestuurders.
Hoe kunnen we het leren en de ontwikkeling van kinderen optimaal bevorderen, vanuit de verschillende lagen en posities in ons onderwijssysteem?

Toekomstbestendig

Juist nu is er volop discussie over wat toekomstbestendig, goed onderwijs is. Wij vinden het boeiend en belangrijk om daar samen met scholen, directeuren en besturen over na te denken en al lerende vorm aan te geven.
Ons doel is om mensen duurzaam enthousiast te maken, vertrouwen te geven en in beweging te brengen.

Dreamcatcher

In 2005 maakten wij een reis door Zuid-Afrika met de Zuid Afrikaanse NGO Dreamcatcher. We bezochten diverse scholen en trainden directeuren en teams. We zijn enthousiast over de wijze waarop Dreamcatcher mensen in beweging zet en bijdraagt aan de ontwikkeling van vrouwen en daarmee aan de gemeenschap.
Met de oprichtster van Dreamcatcher, Anthea Rossouw, hebben wij nog steeds contact. In deze TEDTalk vertelt zij haar verhaal.